Vakantie Kreta

Mires (Moires) is een bedrijvig stadje met een kleine 7000 inwoners. Het ligt in het centrum van de Messara-vlakte en is de grootste stad in de omgeving. Vanuit deze stad zijn er veel kruispunten naar Matala, Lendas en Kali Limenas.
Mires heeft alle voorzieningen zoals banken, een postkantoor, supermarkten en tavernes. Ook is er een medisch centrum, een politiebureau en allerlei winkels. Er zijn ook een aantal Byzantijnse kerken in de omgeving. Tevens is er een Venetiaanse fontein en een heel oud huis die het bekijken waard zijn. In dit hele gebied vind je olijfgaarden en druivengaarden.

Markt van Mires

Op zaterdag is er een grote markt in de hoofdstraat die veel mensen uit de omgeving trekt De markt wordt in de zomer door veel toeristen uit Matala en Agia Galini bezocht. Een bezoekje aan de markt is zeker terecht omdat de markt van Mires een unieke happening is.  Op de markt vind je veel meer Kretenzers dan toeristen, en de hele zaak wordt nog steeds met traditionele, Kretenzische flair geleid. Marktkramen staan langs de brede hoofdstraat van meer dan 2 km en verkopen alles wat de plattelandsbevolking nodig heeft, en nog veel meer.

Zaterdagochtend is echter niet alleen het moment waarop Mires omgetoverd is tot een deinende markt. Het is ook de tijd om oude vrienden en kennissen te ontmoeten die elkaar sinds de laatste marktdag niet meer hebben gezien. Kretenzers zitten urenlang samen in de cafés, BBQ-restaurants en tavernes, praten, eten en drinken – en luisteren praktisch non-stop naar Kretenzische muziek.

Bezienswaardigheden vanuit Mires

Vanuit Mires kan je verschillende plaatsen bezoeken, zoals de Romeinse Gortys, het Minoïsche Paleis van Festos en Agia Triada, Matala van de hippies, het pittoreske dorpje Pombia, de dam van Faneromeni, de dorpjes aan de Psiloritis voet en het wilde Asterousia-gebergte.

Aan de rechterkant van de weg richting Festos, nog steeds in de gemeente Mires, vind je het uitgestrekte Kaliviani-klooster. Dit klooster werd pas in de 19e eeuw gesticht. Het herbergt een bejaardentehuis en een weeshuis dat wordt gerund door de kerk. Ook de kloosterwinkel draagt ​​bij aan de uitvoering van deze diensten. Hier kan je handgemaakte souvenirs en boodschappen kopen die zijn gemaakt door de nonnen en de bewoners van het bejaardentehuis.

Accommodatie tips

Stefanos Family Apartments

Stefanos Family Apartments ligt in Moírai en biedt accommodatie met airconditioning, gratis WiFi en toegang tot een terras.

Elke accommodatie heeft een patio, een volledig uitgeruste keuken met een vaatwasser, een zithoek met een bank, een flatscreen-tv, een wasmachine en een eigen badkamer met een douche en een haardroger. Je kan ook gebruikmaken van een magnetron, een koelkast, een oven, een waterkoker en een koffiezetapparaat. Gasten van het appartement kunnen genieten van een continentaal ontbijt.

Agia Galini ligt op 24 km van Stefanos Family Apartments en Matala ligt op 15 km van de accommodatie.

Meer informatie? Kijk hier!

Hercules

Hercules biedt uitzicht op de stad Mires heeft gratis WiFi en bied ook een gratis privéparkeergelegenheid.

Elke accommodatie beschikt over een patio, een volledig uitgeruste keuken met een koelkast, een zithoek met een bank, een flatscreen-tv, een wasmachine en een eigen badkamer met een douche en een haardroger. U kunt ook gebruikmaken van een oven, een kookplaat, een broodrooster, een waterkoker en een koffiezetapparaat. Ook kan je in het appartement beschikken over een barbecue.

Na een dag wandelen, fietsen of vissen kunt u ontspannen in de gemeenschappelijke lounge.

Meer informatie? Kijk hier!