Vakantie Kreta

Het dorp Oud-Chersonissos ligt 26 km ten oosten van Heraklion en ongeveer 2 km ten zuiden van de kusthaven van Chersonissos (Limenas Chersonissou).

Oud Chersonissos is een klein, pittoresk dorpje dat amfitheatrisch is gebouwd en het uitzicht op de Kretenzische zee is adembenemend. De Venetianen noemden het Bene Veto (mooi uitzicht) vanwege het prachtige uitzicht over de omgeving van bovenaf. Oud-Chersonissos werd voor het eerst bewoond in de 5e eeuw na Christus, omdat de lokale bevolking beschermd wilde worden tegen aanvallen van piraten op de kust en tegen aardbevingen.

Het is een traditioneel dorp dat een rustig levenstempo handhaaft in tegenstelling tot de drukke en toeristische haven van Chersonissos. Hoewel het is beïnvloed door het toerisme, is het geen plaats waar men talloze bars, winkels en veel hotels kan vinden, omdat het zijn traditionele stijl behoudt die niet alleen wordt bewezen door het dagelijkse leven en het tempo van het leven van de inwoners, maar ook door de architectuur van het dorp.

Oud-Chersonissos is een dorp met smalle, pittoreske steegjes, stenen huizen met prachtige binnenplaatsen vol bloemen, oude putten en steenovens. Wandelend door de stenen steegjes en het observeren van de traditionele nederzetting met de karakteristieke voorbeelden van Kretenzische volksarchitectuur, geniet men van een wandeling in dit betoverende traditionele dorp.

Het prachtige schilderachtige plein is al honderden jaren het ontmoetingspunt van de inwoners. Het is een langwerpig plein met in het midden een fontein en daaromheen zijn er winkeltjes met lokaal geweven en houtsnijwerk, de bakkerij, de slagerij en de kruidenierswinkel met allerlei lokale producten, cafés en tavernes met heerlijke traditionele recepten van de Kretenzische keuken die iedereen kan proeven en natuurlijk hebben de bezoekers de gelegenheid om uit te rusten in de schaduw van moerbeibomen.

Elk jaar, op de vooravond van de Hemelvaart van de Maagd Maria en op de dag van de Hemelvaart, een van de grootste vieringen van de orthodoxie op 15 augustus, staat het plein vol met locals en toeristen die samenkomen om die dag tot vroeg te vieren. in de ochtend. Tijdens de zomer organiseren de eigenaren van de pleinwinkels elke maandag, van mei tot oktober, een Kretenzische avond met traditionele muziek en dans.

Credits tekst: Land of Experiences