Vakantie Kreta

Pitsidia

Pitsidia is een klein dorpje vlakbij Matala en Kalamaki aan de zuidkust van Kreta. Het populaire Pitsidia heeft nog de uitstraling van een traditioneel Kretenzisch dorp. Het meeste leven in Pitsidia speelt zich af rond de Plateia (het hoofdplein). Hier vind je dan ook enkele cafés en tavernes. Toeristen trekken massaal naar de traditionele kafenions rond het plein. Ook in de smalle en pittoreske straatjes rond de Plateia vind je diverse leuke tavernes.

Het omringende landschap is van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid met archeologische en historische vindplaatsen, Gortys en Festos, die elk jaar een groot aantal toeristen trekken. Vlakbij Pitsidia vind je het gezellige Matala waar je ook een heerlijk strand hebt. Dichterbij ligt ook het mooie en lange zandstrand van Kommos.

Genoeg te ontdekken vanuit Pitsidia

Pitsidia is van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, met zijn archeologische en historische vindplaatsen, het unieke zandstrand van Kommos met zijn ongelooflijk heldere water en lengte, de nabijheid van Matala met zijn grotten en de naburige stad Kalamaki.

Activiteiten zoals: snorkelen, zwemmen, kanoën, surfen, beachvolleybal, vliegeren worden aangeboden. Taverne, kantine en kookbar bieden verfrissingen, in sommige gebieden kun je goedkope ligbedden en parasols huren. Nudisme wordt ook getolereerd op een stuk Kommos Beach, dat nooit druk is.

Pitsidia is een ideaal startpunt voor interessante excursies naar de archeologische vindplaatsen in de regio. Bezienswaardigheden zijn: de opgraving bij Kommos, graven van Kamilari, , Paleis van Festos en Agia Triada evenals Gortys, het klooster van Odigtrias, de oleanderkloof “Agio Farango”, het museum in Vori, de grotten van Matala en de tastbare mythologie van deze regio.

In het dorp vind je vele mooie accommodaties en je kan er zoals gezegd heel veel ondernemen. we hebben de tips hierover voor je verzameld: bekijk ze via de link hieronder: