Vakantie Kreta

In Zuid Oost Kreta, vlakbij het vooral onder nederlanders bekende Mirtos, vind je het gezellige kleine dorpje Tertsa. Tertsa is het laatste dorp aan de zuidoostkant van de prefectuur Heraklion. Het vijf kilometer verderop gelegen Mirtos is namelijk al onderdeel van Lassithi. Het dorp is onder geliefd door de mooie stranden bij het dorp. In en bij Tertsa vind je namelijk meerdere stranden waaronder het fraaie Psarocharako en Anemomachas strand. Ook voor het dorp zelf vind je een leuk strand, Tertsa beach.

Door het heerlijke milde klimaat in Tertsa is het er ook erg groen. Met name in de kleine vallei ten noorden van het dorp word er dan ook veel groente en fruit verbouwd. Naast de gebruikelijke tomaten vind je hier ook diverse mandarijnen en zelfs bananenplantages. Aan het eind van de vallei vind je tevens een mooi kerkje, de Saint George kerk. Als je vanuit Tertsa naar het noorden rijd zal je dit kerkje zeker niet missen want naast de kerk staat een hele mooie grote palm. In de tuin van de kerk kan je, afhankelijk van het jaargetijde, nog mooie wilde rozen vinden.

In de afgelopen jaren heeft Tertsa een toeristische ontwikkeling gekend, Je vind tegenwoordig diverse accommodaties, wat winkels en natuurlijk wat tavernes. Een van deze tavernes staat zeer goed bekend en zal je tijdens je bezoek aan Tertsa minstens een keer moeten proberen; Lambos Tavern.