Vakantie Kreta

Op een ruime 20 kilometer landinwaarts vanaf Chersonissos vind je het pottenbakkersdorpje Thrapsano. Dit rustige dorpje met een kleine 1600 inwoners is verre van een toeristische hotspot. Maar juist daarom is het een heerlijk dorpje om eens een paar dagen te verblijven en vandaar uit Kreta te ontdekken. Het centrale plein van het dorp is waar het leven afspeelt en waar je ook een kleine taverne vind. Ook is er een school in het dorp te vinden waar (op het schoolplein) op 17 juli ook een festival gehouden wordt ter ere van de pottenbakkers. Thrapsano is namelijk een van de bekendste pottenbakkerscentra van Griekenland. Voor de liefhebbers van kerken en kappellen is Thrapsano ook een interessante bestemming, je vindt er namelijk maar liefst 13 in het dorp.

Meer informatie over Thrapsano kan je hier bekijken.

Accommodatie tips in Thrapsano

Traditional Village House

Traditional Village House biedt een tuin en barbecuefaciliteiten. De accommodatie ligt op 31 km van Malia en biedt gratis privéparkeergelegenheid.

Het vakantiehuis heeft 2 slaapkamers, 1 badkamer, een flatscreen-tv met satellietzenders, een eethoek, een volledig uitgeruste keuken en een patio met uitzicht op de tuin. Voor extra gemak zijn handdoeken en beddengoed beschikbaar tegen een toeslag.

Meer informatie? Kijk hier!

Cosy Stone House

Cosy Stone House beschikt over een balkon en uitzicht op de stad. De accommodatie met airconditioning ligt op 32 km van Malia.

Het appartement heeft 1 slaapkamer, een flatscreen-tv, een uitgeruste keuken met een koelkast en een oven, een wasmachine en 1 badkamer met een douche.

Meer informatie? Kijk hier!