Vakantie Kreta

Timbaki

In het zuiden van Kreta vlak bij het mooie strand van Kokkinos Pirgos vind je de middelgrote stad Timbaki. De bewoners houden zich voornamelijk bezig met landbouw, iets wat ook te zien is op de markt die elke vrijdag in Timbaki plaats vindt. Op deze drukbezochte markt vind je naast veel groente ook opvallende veel kleding en schoenen. Ook komen veel mensen uit de omliggende dorpen naar Timbaki voor de vele winkels in de stad. Naast deze winkels vind je in Timbaki ook een aantal apotheken, banken en een postkantoor.

Tweede wereldoorlog

Timbaki is zeker niet de mooiste stad van Kreta maar dat heeft een reden. In de Tweede Wereldoorlog werd de stad namelijk geheel geëvacueerd en alle huizen zijn door de Duitsers afgebroken. De materialen van de gesloopte huizen is voor de bouw van het nabijgelegen vliegveld gebruikt. Dit vliegtuig had een strategisch belang voor de Duitsers omdat vanaf hier het hele zuidoostelijke Middellandse Zee beheerst zou kunnen worden. De luchthaven wordt tegenwoordig door de Griekse luchtmacht gebruikt. Ook wordt het gebruikt voor sportactiviteiten zoals o.a. auto- en wielrennen, skydiven en vliegshows.

Stranden bij Timbaki

Vanuit Timbaki kan je naast het mooie strand van Kokkinos Pirgos ook makkelijk de stranden bij Matala en Kalamaki bezoeken. Ook het mooie palmenstrand van Preveli of het beroemde Agiofarango zijn op redelijk korte afstand te bezoeken.
Ben je een liefhebber van de geschiedenis van Kreta en dan met name de Minoïsche tijd dan zit je in Timbaki ook op je plek. De opgravingen van Festos en Gortys zijn niet ver weg en met een huurauto makkelijk aan te rijden.

Accommodatie tips

Omdat de meeste mensen ervoor kiezen om in een van de nabije badplaatsen te verblijven zijn er niet veel accommodaties in Timbaki maar deze twee onderstaande willen we je niet onthouden.

Villa Priotissa

Villa Priotissa is een oud herenhuis, gebouwd in 1900, dat onlangs is gerenoveerd. Het unieke ontwerp van het huis en de strategische ligging nabij de meest indrukwekkende plekken van Zuid-Kreta zijn de bijzondere elementen van Priotissa! Steen, hout en de groene kleur van de natuur zijn dominant in het huis en ze zijn allemaal harmonieus gecombineerd om overeen te komen met de esthetiek van een oud traditioneel herenhuis! De grote binnentuin (patio) van het huis is een unieke plek om te ontspannen.

Meer informatie? Kijk hier!

Arena’s Place

Arena’s Place ligt in Timbaki, op 2,1 km van het Katalyki-strand en op 2,2 km van het strand Afratia. Het biedt airconditioning. Het strand Kokkinos Pirgos ligt op 2,4 km van het appartement. Deze accommodatie biedt toegang tot een balkon en gratis privéparkeergelegenheid.

Het appartement heeft 3 slaapkamers, een flatscreen-tv met satellietzenders, een uitgeruste keuken met een magnetron en een koelkast, een wasmachine en 1 badkamer met een bad.

Meer informatie? Kijk hier!