Vakantie Kreta

In het zuid-oosten van Kreta vind je het rustige Agia Fotia. Deze kleine badplaats vind je op korte afstand (ongeveer 11 kilometer) van het grotere Ierapetra, tussen Ferma en Koutsouras. Wanneer je rijdt op de hoofdweg van Ierapetra naar Sitia sla je voor Makrygialos van de hoofdweg af naar rechts. De weg loopt stijl naar beneden, je passeert een kerkje en daarna het strand.

Agia Fotia is gelegen aan een fraaie baai. Het is vooral bekend om het mooie, rustige strand en de goede duik- en snorkelmogelijkheden.
Het strand is zeer bekend en geliefd bij de lokale bevolking op Kreta. Het wordt dan ook vooral bezocht door Kretenzers die na een dagje relaxen op het strand nagenieten op het terras van een van de tavernes langs de zee.
Op het zandstrand staan parasols en ligbedden waar je tegen betaling gebruik van kan maken. Tevens staan er enkele bomen en zijn er enkele tavernes. Jaarlijks wordt er in juli een beachvolleybal toernooi georganiseerd.
In 2006 is dit strand bekroond met de Blauwe vlag.

Wat zeker ook het bezoeken waard is, is de vlinder vallei in de Orino kloof. Deze kloof bereik je na ongeveer 20 minuten rijden. Volg de hoofdweg langs de zee richting Sitia en sla na de kerk in Agios Panteleimon links af. Na ongeveer 3 kilometer bereik je de ingang van de Orino kloof waar de vlindervallei zich in bevindt. De vallei is redelijk goed te bewandelen met goede wandelschoenen, afhankelijk van de jaargetijde vind je hier ook watervalletjes en beekjes.