Agios Stefanos

In het zuidoosten van Kreta, in de bergen boven Makrigialos, vind je het kleine bergdorpje Agios Stefanos. Slechts permanent bewoont door ruim 100 mensen. Aangevuld met hetzelfde aantal buitenlanders dat een huis gekocht en opgeknapt hebben, heeft Agios Stefanos nog veel van het echte Griekse leven behouden.

In het centrum van het dorp vind je een fraaie kerk. Hier draait feitelijk het hele leven in het dorp om. Wanneer je het dorp bezoekt moet je deze kerk zeker eens van binnen bekijken. Je vindt er vele fraaie iconen en een aantal mooie kroonluchters. Ook telt het dorpje een aantal gezellige cafenion waar je kan genieten van een heerlijk bakje koffie. Je vindt er vanzelfsprekend een aantal rondom de kerk, maar bezoek ook eens een van de cafenion op de tweede centrale plek van het dorp; een plein rondom een oude boom. Ook de rest van het dorp met vele oude huizen en kleine straatjes is een bezoekje waard.

Wat te doen in de omgeving van Agios Stefanos?

In de omgeving van Agios Stefanos is vrij veel te ondernemen. Je kan gaan wandelen in de omgeving door o.a. de Pefki-kloof. Daal af in de Vriko grot, breng een bezoek aan het klooster Moni Kapsa of onderneem een boottochtje naar Koufounisi . Ook is Agios Stefanos de plaats waar je het Sasteria observatorium (de sterrenwacht) vindt. Dit observatorium is absoluut ook een bezoekje waard. Je vindt het Sasteria Observatorium net buiten Agios Stefanos op de weg naar Pefki.

Accommodatie tip

Natuurhuisje

Het natuurhuisje heeft een ruime woonkamer (slaapbank aanwezig) met open keuken, één slaapkamer en een badkamer. De slaapkamer is voorzien van airco. Voor de frisse avonden in de wintermaanden is er een grote houtkachel in de woonkamer. Het terras is van maart tot en met november een extra kamer. In deze periode, maar ook in januari en december, zijn de temperaturen regelmatig dusdanig hoog dat je er heerlijk buiten kunt zitten.

Meer informatie: Kijk hier!

Booking.com