Vakantie Kreta

Gra Lygia is een badplaats op slechts 5 km ten westen van Ierapetra. Het ligt aan de uitgang van een vruchtbare vallei, die vol staat met kassen met groenten. Er zijn zoveel kassen, dat de lokale bevolking Gra Lygia de ‘Silicon Valley of Greece’ noemt. 2 km ten noorden van het dorp ligt de dam van Bramiana, die water levert aan alle gewassen van Ierapetra en zich tot een van de belangrijkste wetlands op Kreta heeft ontwikkeld.

Het toerisme begint ook een steeds grotere rol te spelen in Gra Lygia. Gra Lygia heeft zich langzaam aan ontwikkelt tot één van de nieuwste toeristen plekken op Kreta. Deze ontwikkeling is met name tot stand gekomen door het prachtige lange strand met grof zand dat zich uitstrekt voor het dorp. Het strand strekt zich uit van Ierapetra tot Stomio. De zee is hier rustig en op het strand is het goed georganiseerd. Er zijn parasols en douches, maar niet op grote schaal. Er zijn ook veel tamarisk-bomen in de buurt. Je zult vooral de lokale bevolking zien zwemmen en vissen met hun boten, die in de plaatselijke haven zijn aangemeerd.

Soms worden er op het strand toernooien georganiseerd zoals strandvoetbal. Als je geluk hebt, kun je deelnemen aan de herleefde gewoonte van “xentomatiasmata”, oftewel tomatenoorlog, die in de vroege zomer wordt georganiseerd. Gra Lygia is echt een perfecte keuze voor een ontspannen vakantie. ‘s Avonds kun je genieten van je drankje in de lokale bars of breng een bezoek aan het gezellige Ierapetra.     

Accommodatie tips in Gra Lygia

Hatzidakis Beach Retreat

Hatzidakis Beach Retreat is een huis met twee verdiepingen. Het pand kijkt uit over de zee die voor de deur ligt, het is ideaal voor gezinnen en iedereen die van een rustige, ontspannende vakantie houdt buiten de gebaande paden. De woning is gelegen vlakbij een supermarkt, bakker en een apotheek. Bezoekers hebben gratis toegang tot de parasols die langs de waterkant staan. Wij zorgen ervoor dat uw verblijf zo aangenaam mogelijk zal zijn.