Vakantie Kreta

Vlakbij het bekende Agios Nikolaos vind je Kalo Chorio. De naam van dit dorp is vrij vertaald “goed dorp” en is een populaire naam voor dorpen op Kreta. Op Kreta zijn er namelijk 3 te vinden. Eén vlakbij Chersonissos, één in het zuidoosten bij Lefki en Ziros. Vergis je dus niet als je dit dorp wilt bezoeken.

Het dorp Kalo Chorio waar we het nu over hebben, ligt vlakbij Istro wat deel uit maakt van dezelfde gemeente. Deze dorpen samen tellen ruim 900 inwoners. Hierbij kan je tijdens het seizoen nog de nodige toeristen optellen. Deze toeristen komen met name voor de mooie stranden en voor het meest toeristische deel van de gemeente, Istro.

In de afgelopen jaren is een deel van het dorp dichter bij het strand opgebloeid en gegroeid. Istro heeft veel archeologische bezienswaardigheden. Het nieuwe dorp Istro ligt op de plaats van de oude stad Istrona, waarvan tot op heden nog steeds overblijfselen worden ontdekt. Hierdoor heeft het land dat het dichtst bij de zee ligt een beschermingsbevel en mag er geen nieuwbouw plaatsvinden, waardoor de stranden dunbevolkt en ongerept blijven. De prachtige stranden van Istro Bay worden regelmatig bekroond met een blauwe vlag.

Kalo Chorio zelf biedt nog een echte dorpssfeer, waardoor bezoekers kunnen genieten van Kreta zoals het ooit was.

Stranden bij Kalo Chorio

Kalo Chorio heeft drie hoofdstranden allemaal binnen 1 km van het dorp. Deze drie stranden, Voulisma, Agios Panteleimonas en Karavostasi, zijn allen erg schoon. Waar ze wel in verschillen is het soort ondergrond, van goudkleurig zand, zilverzand tot een rustig en lang kiezelstrand. Wat wel weer overeen komt zijn de faciliteiten. Alle stranden in Kalo Chorio hebben moderne faciliteiten, zoals zonnebedden, parasols en kleedruimtes. Ook zijn er diverse tavernes te vinden waar je onder het genot van heerlijk eten en drinken kan genieten van het zee uitzicht.

Ook binnen een straal van 10 km rond Kalo Chorio zijn er nog ten minste 10 andere stranden die zijn bekroond met een blauwe vlag, allemaal bereikbaar met goedkope en regelmatige busdiensten vanaf de talrijke bushaltes. Het is ook mogelijk om ervoor te kiezen om beschutte baaien langs de kustlijn van Kalo Chorio te verkennen. Je zal hier vaak vrijwel alleen op het strand verblijven.

Accommodatie tip in Kalo Chorio

Erofili’s House

Erofili’s House in Kalo Chorio ligt op 1,5 km van het strand Agios Panteleimonas, en beschikt over accommodatie met airconditioning, een balkon en gratis WiFi. De accommodatie biedt uitzicht op de zee en de stad.

Het appartement heeft een dvd-speler, een keuken met een vaatwasser, een koelkast en een oven, een woonkamer met een zithoek en een eethoek, 2 slaapkamers en 1 badkamer met een douche en een bad. Er is ook een flatscreen-tv met kabelzenders aanwezig.

Het personeel bij de receptie spreekt Grieks en Engels en staat 24 uur per dag voor je klaar. Het appartement heeft een terras en in de buurt kan je wandelen.

Meer weten over Erofili’s House? Kijk dan eens hier