Vakantie Kreta

Op korte afstand van Makrigialos in het zuidoosten van Kreta vind je het gezellige Koutsouras.
Koutsouras is een levendig dorp waar niet alleen zomers maar eigenlijk het hele jaar wel genoeg te doen is. Je vindt er een flink aantal tavernes en restaurants die in tegenstelling tot in veel andere plaatsen op Kreta het hele jaar geopend zijn. In september, de 14de om precies te zijn, kan je het plaatselijke feest ter ere van Timios Stavros (“Heilig Kruis”) meebeleven. Het feest vindt plaats in de kerk van Timios Stavros, te vinden op de top van de berg Thripti.

Stranden bij Koutsouras

Qua hotels en accommodaties is er genoeg keus in het dorp. De meeste hiervan vind je aan het strand en dat is dan ook meteen de reden waarom de meeste mensen naar Koutsouras komen. Er zijn diverse stranden te vinden bij het dorp. De meeste hiervan zijn georganiseerd en hier kan je dan ook ligbedden en/of parasols huren. Ook worden er diverse watersport activiteiten aangeboden.

Het strand van Kalamokania kan je zomers heerlijk vertoeven. Voor vogelliefhebbers is dit vooral rond september een interessante plek omdat je er dan veel steltlopers (o.a. steltkluten/Black winged stelt) tegenkomt.

Vlinderkloof

In Koutsouras vind je het eind- of juist het beginpunt van de Kloof der Vlinders. In 1993 heeft de kloof grote schade opgelopen door een flinke brand. Toch is de vegetatie in de kloof met rode vlinders nog steeds weelderig en vormt de kloof nog steeds een groene long van het warme oosten van Kreta.
De kloof begint bij de uitgang van de Orino-kloof en eindigt bij Koutsouras na 3-4 uur wandelen (beginnend vanuit het dorp Orino en voorbij het wilde deel van de Orino-kloof). Langs de route staan borden die het pad aangeven. Aan het begin van de route zijn er enkele kleine bronnen en watervallen, die tijdens de zomermaanden geen water hebben. In de winter wordt het wandelen in de kloof echter moeilijk. De kloof is genoemd naar de rode vlinders die door de struiken en bloemen vliegen en een zeldzaam beeld vormen. (Bron Vlinderkloof: All over Greece)

Accommodatie tips in Koutsouras

Paradisos

Paradisos ligt in Koutsouras en biedt elegant ingerichte villa’s met een eigen terras, een tuin en gratis WiFi.

Elke accommodatie is voorzien van een volledig uitgeruste keuken met een vaatwasser, een zithoek met een bank en een flatscreen-tv. Je vindt er tevens een magnetron, een koelkast, een oven, een waterkoker en een koffiezetapparaat. De villa’s beschikken over een terras met barbecue faciliteiten. Eén van de villa’s beschikt over een hot tub in de openlucht (vraag er expliciet naar!) en de andere hebben een eigen zwembad. Sommige villa’s hebben een open haard. Je kan indien gewenst gebruik maken van een gedeelde wasmachine.

South Coast

South Coast wordt door een familie beheert en is een hotel op slechts 40 meter van de baai van Koutsouras. Het biedt een zwembad met daarnaast een bar. Het complex heeft ook een taverne.

Accommodatie van het South Coast bestaat uit studio’s en appartementen. Alle verblijven zijn uitgerust met airconditioning, een koelkast en een televisie.

Meer informatie? Kijk eens hier

Meer accommodaties:

Booking.com