Vakantie Kreta

Aan de zuidoostkust van Kreta, vlakbij Analipsi, ligt het rustige dorp Makrigialos. In dit dorpje is nog weinig aandacht voor het grote toerisme zoals in het nabijgelegen Ierapetra. Echter alle ingrediënten voor een mooie vakantie zijn wel aanwezig in Makrigialos. Je vindt er een fraai en nog lekker rustig zandstrand, waar je onder andere diverse watersporten kunt bedrijven. Doordat het strand zeer rustig in zee afloopt, is het ook uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Het dorpje heeft ook een gezellige haven waar omheen de meeste tavernes en enkele kafenions te vinden zijn. Ook zijn er in het dorp diverse kleine supermarkten. Al met al vormt Makrigialos een uitstekende, rustige uitvalsbasis voor verdere verkenning van Kreta.

Bezienswaardigheden bij Makrigialos

Moni Kapsa

Vlakbij Makrigialos vind je het mooie klooster Moni Kapsa. Moni Kapsa is tegen de wand van de berg gebouwd wat een heel bijzonder effect geeft. Het zou gesticht zijn in de 15de eeuw. In 1471 werd het door piraten verwoest. Daarna lag de plaats eeuwenlang verlaten. Pas in 1841 werd het heropgebouwd door een kluizenaar Yerondouiannis genaamd, die zijn laatste levensjaren doorbracht in een hogerop gelegen grot. Deze grot kan je nu bezoeken, heel bijzonder! De kloosterkerk is toegewijd aan Johannes de Doper. Elk jaar op 29 augustus trekken bedevaarders uit de ruime omgeving naar Moni Kapsa, ter gelegenheid van de feestdag van het klooster.

Koufonissi

Ook een bezoek aan Koufonissi is aan te raden. Dit is een kleine eilandengroep in de Libische zee. Het hoofdeiland, het gelijknamige Koufonissi, herbergt een fraai theater en een aantal grotten die als kapel werden gebruikt tijdens de Byzantijnse periode. Alleen al voor de boottocht er naartoe is een bezoek aan Koufonissi de moeite waard!

Tevens is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de Diktaion Antron (Dikti-grot of Spileo Psychrou}. Deze grot geldt als de belangrijkste archeologische vindplaats op de hoogvlakte van Lassithi. In deze voor bezoekers toegankelijke grot zijn vele eeuwen lang de Goden aanbeden. Volgens sommige is dit de geboorte grot van Zeus. Tevens vind je hier vele zeer mooie stalactieten en stalagmieten en ook nog enkele onderaardse meren. Zeer indrukwekkend!

Accommodatie tips bij Makrigialos

Pearls of Crete

Pearls of Crete is te vinden in het rustige Griekse dorpje Makrigialos. Het is gelegen aan de zuidoostkust van Kreta waar het heerlijk vertoeven is tijdens je vakantie. Het fijne aan deze omgeving zijn de lange zand- en kiezelstranden. Het strand is al lopend te bereiken vanaf de villa. Daarnaast kan je ook dagjes weg plannen om de buurt te verkennen. Zo kan je op excursie gaan om de plekjes Chrissi eiland en, zoals eerder genoemd, Koufonissi eiland te bezoeken. Of bezoek een van de traditionele Griekse dorpjes in de bergen.

Pearls of Crete straalt één en al luxe en comfort uit. De villa beschikt over een privé tuin met een privézwembad, een terras, een barbecue en een balkon.

Meer informatie? Kijk eens hier

Meer accommodaties bij Makrigialos

Booking.com