Vakantie Kreta

Gastvrij Mithi

Mithi is een traditioneel Kretenzisch dorp op ca. 20 kilometer ten westen van Ierapetra, in het departement Lassithi.
Het bergdorp bevindt zich op de weg van Mirtos naar Males. Mithi is een echte aanrader voor de vakantieganger die op zoek is naar rust. Je zal verstelt staan van de natuur, maar ook van de gastvrijheid en vriendelijkheid van de bewoners van Mithi.

Sarakinas kloof bij Mithi

Ben je sportief aangelegd dan kan je gaan wandelen in de nabij gelegen Sarakinaskloof. Deze kloof, vlakbij Mithi, is veel minder lang als de beroemde Samariakloof maar zeker de moeite waard. De Sarakinaskloof is op diverse plaatsen zeer nauw en hoog, op deze plekken voel je je dan ook heel klein en nederig. De wandeling valt qua zwaarte nog best mee, al moet je op sommige plaatsen nog wel een beetje klimmen. Een wandeling door de Sarakinaskloof is echt een must voor de wandel- en natuurliefhebbers. Let wel op dat je deze wandeling niet gaat proberen te doen wanneer het regent of in de maanden januari tot april. Dit vanwege de gladheid en het vele water.

Accommodatie tips

Spitimaskreta

Je vindt Spitimaskreta op een voormalige olijfboomgaard. Op het terrein staan in totaal 4 huizen. Door de bouw en inrichting van het terrein heeft Spitimaskreta veel privacy. Vanaf de terrassen is het uitzicht fantastisch, je bevindt je tussen prachtige bergen en je hebt een geweldig uitzicht op de Libische zee.

Overdag kan je roofvogels zien rondvliegen in de vallei, zoekend naar hun prooi. Sommige vogels hebben een spanwijdte van wel 1,50 meter! Bijzonder.

’s-Avonds kan je vanuit een ligstoel genieten van talloze sterren. Hoe langer je kijkt, hoe meer je er ziet! Luister naar het ‘geluid’ van de stilte. Hooguit onderbroken door wat krekels die altijd het hoogste woord willen hebben. Het zwembad is exclusief voor Spitimaskreta en biedt een adembenemend uitzicht op de zee en de bergen.

Meer info: Kijk hier!

In 7th heaven

Aan de zuid-oost kust van Kreta tussen Mirtos en Mithi, vijf autominuten van het strand, tref je de vakantievilla “In7thHeaven“. Het modern ingerichte huis heeft drie slaapkamers en twee badkamers, geschikt voor een verblijf van 6 (tot eventueel 8) personen. De villa beschikt over een volledig ingerichte keuken met alle apparatuur en een heerlijk zwembad (35m2) met veel privacy. Het begin van een zorgeloze vakantie vol eindeloos genieten!

Het vakantiehuis is gebouwd in een olijfboomgaard, er zijn zoveel mogelijk olijfbomen gespaard gebleven. Het huis staat op een groot stuk grond van ruim 7000 m2 samen met drie andere huizen. Door de hoogste ligging van In7thHeaven op 200 meter ben je verzekerd van voldoende privacy.

Rondom het huis zijn verschillende terrassen aangelegd waar je heerlijk in de zon of in de schaduw kunt zitten. Door de openslaande deuren vanuit de woonkamer kom je op het grote terras. Naast de olijfboom bevindt zich een grote stenen BBQ, een pizzaoven en een grote eettafel met 6 stoelen. Op het terras aan de zijkant van het huis met uitzicht naar de zee, kan je lekker in de schaduw onder de veranda zitten op een heerlijk makkelijk zitje.

Meer informatie? Kijk hier!