Vakantie Kreta

Op 15 minuten van Agios Nikolaos vind je Neapolis. In dit kleine stadje vind je nog veel oude herenhuizen, pittoreske steegjes en goed onderhouden Ottomaanse fonteinen. Erg leuk om eens doorheen te wandelen voor de liefhebbers.

Bij het centrale plein van Neapolis vind je naast een fraaie stadstuin en de kerk van Megali Panagia ook het Folkloremuseum van Neapoli.

Folkloremuseum van Neapoli

Het folkloremuseum van Neapoli is een museum wat gevestigd is in een historisch gebouw uit 1870. Dit gebouw diende toen als oude middelbare school. In 1979 is het museum opgericht door middel van donaties. Hier vind je foto’s, houtsnijwerken en onder andere servies. Je krijgt hier een goed beeld van het leven van Mirabello van de 19e eeuw tot het heden.

Bij Neapolis vind je veel kloosters en kerken waaronder het Frankische klooster “Fraro”. Ook ligt vlakbij Neapolis de archeologische vindplaats van Driros. Naast deze historische bezienswaardigheden staat het stadje ook bekend om iets heel anders; Orgeat. Deze zoete drank wordt gemaakt van amandelen en zou je zeker eens moeten proberen als je Neapolis aandoet.

Amazonas Park bij Neapolis

Op 3 kilometer van Neapolis vind je Amazonas Park, Dit park is in 2011 geopend. Dit park is erg mooi, schoon en vol met bomen en bloemen waardoor je denkt dat je in een bos bent. Het park is een paradijs voor papegaaien, klein en groot, van over de hele wereld.

Selinari klooster

Vlakbij Neapolis, op de doorgaande weg van Sitia naar o.a. Malia, vind je het fraaie Selinari klooster. Dit in de 20e eeuw gebouwde klooster is een bezoekje zeker waard. Blikvanger in het klooster is de oude kapel Agios Georgios uit de 15e eeuw. Deze kerk geldt als beschermer van de reizigers, een goede reden om er eens een kaarsje te branden.

Accommodatie tip in Neapolis

Archontiko Spiti

Archontiko Spiti is een volledig in natuursteen opgetrokken accommodatie , voorzien van airconditioning, een keuken, een barbecue en een eigen zwembad met ligstoelen.

Deze traditionele accommodatie heeft 2 slaapkamers, 2 badkamers met een bubbelbad en 1 badkamer met een douche. Het vakantiehuis beschikt ook over een woonkamer met een open haard. Het wordt omgeven door een heerlijk geurende tuin met rozen, bomen, planten en een traditionele stenen oven.

Je kan je ontspannen bij het zwembad met gratis ligbedden en parasols. Andere faciliteiten bij de accommodatie zijn onder meer gratis privéparkeergelegenheid, een 24-uurstaxiservice op verzoek en gratis WiFi.