Vakantie Kreta


Het charmante dorpje Kyrianna ligt aan de noordkust van Kreta, ca. 15 km van de stad Rethymnon en 5 km van het strand. Kyrianna is een middelgroot, charmant dorp met ongeveer 400 inwoners. Het dorp heeft voorzieningen zoals een supermarkt, verschillende tavernes en cafés.
Het hele gebied was in de jaren 1600 eigendom van Mathaios Kallergis. Een zeer rijke man die bijna alle dorpen ten oosten van Rethymnon bezat, ook het Arkadi-klooster.
In het centrum van Kyrianna staat de Byzantijnse kerk van Panagia (Dormition of the Virgin Mary) met kruisvormige architectuur. De kerk heeft een grote koepel ondersteund op het kruispunt van de gangpaden die het kruis vormen. Voor de kerk staat een klokkentoren met drie bogen, uniek in zijn schoonheid en gedetailleerd vakmanschap. In de kerk is een stuk marmer versierd met reliëfs die het leven van Christus en de heiligen tonen.

Het dichtstbijzijnde strand ligt in Pigianos Kampos, op slechts 5 km afstand. Het zandstrand is 20 km lang en strekt zich uit over de stad Rethymnon. Het strand in Pigianos Kampos heeft alles wat je nodig hebt voor een ontspannen dag: watersporten, bars, restaurants en daarnaast ook winkels.

Accommodatie tips in Kyrianna


Villa Kyria (8 personen) en Villa Anna (4 personen)

Omringd door wijnbomen en olijfbomen, met een adembenemend uitzicht op zee en bergen, liggen Villa Kyria en Villa Anna op ruime afstand naast elkaar. 2 prachtige bungalow villa’s met ieder een eigen privé zwembad. De villa’s worden gescheiden door een fruitboomgaard, olijfbomen, gras en mooie oleanderplanten.

Beide villa’s zijn eigendom van een Nederlands gezin uit de buurt van Arnhem die als een blok zijn gevallen voor het heerlijke leven en klimaat in Kreta, de gastvrije mensen en het lekkere eten. In 2016 is Villa Kyria nieuw gebouwd. Villa Anna stond er al en is een paar jaar ouder, maar was nauwelijks gebruikt. De villa’s zijn van alle gemakken voorzien en de service van de beheerders is uitstekend. Je voelt je zeer welkom en je geniet van een heerlijk verblijf.

Villa Kyria en Villa Anna liggen op 5 minuten rijden van het strand en 10 minuten rijden naar het stadje Rethymnon. Een kleine supermarkt, bakker, slager en ook tavernes zijn in de buurt, een grote supermarkt (Lidl) ongeveer 7 minuten rijden.

In Rethymnon zijn restaurantjes, winkels, strand en cultuur in overvloed. Vlakbij Kyrianna zijn ook voldoende kleine en originele restaurantjes te vinden waar je lekker (en goedkoop) kunt eten.

  • VILLA KYRIA EOT LICENSE NR: MHTE 1041Κ92003186701
  • VILLA ANNA EOT LICENSE NR: AMA 00000685140

Villa Kyria

Meer informatie? Kijk eens hier

Villa Anne

Meer informatie? Kijk eens hier