Vakantie Kreta

Prines is een authentiek traditioneel Kretenzer dorp met ongeveer 800 inwoners en bevindt zich op ongeveer 200 meter hoogte, gezien vanaf de zeespiegel. Het dorp combineert architectonische elementen uit de Arabische, Venetiaanse en Ottomaanse geschiedenis.
Prines ligt aan de noordkust van Kreta, op een kleine 9 kilometer afstand ten westen van Rethymnon. Het dorp ligt niet direct aan de zee. De zee bereik je na 5 minuten rijden met de auto.


Prines is een goede uitvalsbasis voor zon, zee en strand. Cultuur, natuur en geschiedenis zijn hier ook op kleine afstand te vinden. Zo kan je hier heerlijk fietsen, bergbeklimmen, paardrijden en wandelen door de wilde Kretenzische Flora. Daarnaast kan je natuurlijk zwemmen en alle watersporten uitoefenen op de nabijgelegen stranden. Andere tips zijn de oude kloosters, kerken, kastelen en grotten. In de zomer kan je op vele plaatsen live traditionele muziek beluisteren en dansen op festivals.

Stranden

Zoals eerder gezegd ligt het strand op 5 minuten rijden met de auto.
Er zijn meerdere stranden te vinden zoals het strand van Gerani, Plakias, Souda en Damnoni.

Cultuur

Breng een bezoek aan de stad Rethymnon. Hier is genoeg te zien! Te denken valt aan het fort van Rethymnon, de moskee en ook de fontein. Daarnaast vind je hier genoeg restaurantjes, winkeltjes en gezellige terrassen.

Natuur

In de Vederi kloof kan je een rondwandeling van een kleine 4 kilometer maken. De wandeling wordt als gemakkelijk beschouwd.
Breng ook een bezoek aan de vele andere kloven met unieke, inheemse, wilde bloemen, zoals de Kourtaliotiko-kloof, de Imbros-kloof en de Prassiano-kloof.

Accommodatie tips in Prines:

Cocoon Villa

Cocoon villa is een nieuw gebouwde villa, in het traditionele dorp Prines, op 200 m hoogte, 5 km van historische stad Rethymnon, gebouwd met traditionele materialen. Het uitzicht is uniek, kijkt uit op de Witte Bergen, Kretenzische Zee en wilde eiken. Deze locatie combineert de rust van Kretenzische platteland met de vitaliteit van de historische en culturele belang van Rethymno. Deze villa is het hele jaar door beschikbaar. ‘s Winters verblijf je hier tegen speciaal tarief. Voor een groter gezelschap kan je de naastgelegen villa Almond erbij huren.

Meer informatie of boeken? Kijk eens hier

Booking.com