Vakantie Kreta

Het zandstrand Agios Onoufrios is een rustig strand in een beschermde baai, 8 km ten noorden van Chania, vlakbij het plaatsje Kounoupidiana. Het is een klein maar mooi strand met verhuur van parasols en ligstoelen en een kleine taverna. Aan de rechterkant van het strand kan je vrij aardig snorkelen.

Het strand is vernoemd naar de Byzantijnse kerk van Agios Onoufrios die daar staat. Wat heel fijn is aan dit strand is dat het rolstoel vriendelijk is!

Het strand wordt voornamelijk bezocht door de lokale bevolking, veel toeristen zal je er normaal gesproken ook niet vinden. Ook vind je er een kleine vissershaven aan de rand met wat bankjes en bomen voor schaduw. Het strand van Agios Onoufrios heeft een traditionele taverne en is georganiseerd met douches, kleedhokjes, parkeerplaats en een badmeester. Het strand is toegankelijk voor privéauto’s en motorfietsen en het enige minpunt zijn enkele brandstoftanks aan de linkerkant. Wel fijn is dat dat het water erg schoon is. Het strand is dan ook meerdere keren bekroond met de blauwe vlag.

Accommodatie tip: Olisea Villa

De nieuw gebouwde Olisea Villa ligt in het dorp Agios Onoufrios in het Akrotiri-gebied van Chania, Kreta. Olisea ligt in een rustige omgeving in de buurt van de zee en biedt echte rust en ontspanning, maar toch dicht bij de stad Chania, de luchthaven en de haven. De buitenkant omvat een stenen amfitheater omgeven door olijfbomen. Ontspan en geniet van een authentieke ervaring van zeezicht en natuur, comfort en modern leven in dez ruime accommodatie!

Agios Onoufrios dorp

Olisea Villa ligt in het rustige kustplaatsje Agios Onoufrios, op slechts 600 meter van het zandstrand en een lokale taverne. Meer restaurants met kinderspeelplaats en een mooie tennisclub vind je binnen 1200 meter, terwijl er een supermarkt is op 2,5 km afstand. Het plaatsje Kounoupidiana vind je op minder dan 3 km. Kounoupidiana is gebouwd op de top van een heuvel en is het commerciële centrum van het gebied. Het is een druk dorp in de buurt met een panoramisch uitzicht en een favoriete doorgang naar andere Akrotiri-bestemmingen. Er is een centrale markt, cafés, tavernes met traditionele Kretenzische gerechten die vaak worden bezocht door de lokale bevolking en bezoekers, een rijke markt en veel winkels met veel producten en diensten.

De belangrijkste stad Chania, met al zijn historische charme, ligt op ongeveer 15 minuten rijden. rijden en is zeker een bezoekje waard, ook de haven waar je in een van de vele barretjes kunt relaxen en de wereld aan je voorbij ziet gaan!