Vakantie Kreta

Ilingas beach is een spectaculair strand gelegen aan de uitgang van de Kavi-kloof in het zuidelijke deel van Kreta. Je vindt het ongeveer 2 kilometer ten westen van Chora Sfakion. Het is een prachtig strand met grind, kiezels en kristalhelder turkoois water.

Afgezien van het hoofdstrand zijn er nog twee andere stranden. Het hoofdstrand is toegankelijk via een kort en gemakkelijk te bewandelen pad. Dit pad begint vanaf de weg die Chora Sfakion met Anapolis verbindt. De andere twee stranden zijn kleiner, meer geïsoleerd en bieden meer privacy. Ze liggen ongeveer 80 meter ten oosten van het hoofdstrand en zijn alleen zwemmend of per boot te bereiken. Hoewel het niet erg georganiseerd is, zijn er enkele voorzieningen en ook een kleine taverne. Als je deze extra kosten wilt vermijden, kun je naar het oosten gaan, waar een paar grotten aan het strand zijn. Deze grotten zijn groot genoeg om je te beschermen tegen de brandende zon.

Alle drie de stranden zijn uitstekend geschikt om te duiken en snorkelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat het niet wordt beïnvloed door seizoenswinden, de bekende “meltemia”. Het zwemmen is hierdoor veilig, zelfs als er harde wind in het gebied waait.

Wandelliefhebbers kunnen het strand vanaf Chora Sfakion te voet bereiken in ongeveer 30-40 minuten. Zoals de meeste afgelegen stranden op Kreta, heeft het strand van Ilingas een kleine gereserveerde hoek voor naturisten. Een bezoek aan Ilingas beach kan je goed gecombineren met een bezoek aan het prachtige Anopolis, het historische kasteel van Frangokastello of het verlaten dorp Aradena.

Tekst en foto met dank aan All over Greece

Hotels in de buurt van Ilingas beach

Booking.com