Home » Rethymnon » Adele

Op korte afstand van Rethymnon, ongeveer acht kilometer, ligt het dorpje Adele. Aangrenzend aan het traditionele dorp vindt u een gebeid (Adelianos Kamos) wat volgebouwd is met grote en veelal luxe hotels. Hier vindt u alles wat een moderne toeristische badplaats tegenwoordig moet bieden: uitstekende watersport faciliteiten, een mooie breed en uitgerekt strand, vele restaurantjes en barretjes. Uitstekend geschikt voor een typische zon, zee en strand vakantie.

Het oude deel van Adele, het feitelijke Adele, is een mooi traditioneel dorpje met smalle straten, pitoreske witgekalkte huisjes, oude kerkjes en typisch Griekse koffiehuizen. Adele is onderdeel van de gemeente Arkadi, bekend van een van de populairste Kretenzer bezienswaardigheden: het Arkadi-klooster.

Door zijn gunstige ligging is Adele tevens uitermate geschikt voor diegene die de vele bezienswaardigheden van Kreta willen gaan verkennen. U bevindt zich hier namelijk op korte afstand van o.a. het eerder genoemde Arkadi-klooster, de gezellige stad Rethymnon, de indrukwekende Melidoni grot en voor de natuurliefhebbers de imposante Kourtaliotikokloof.