Home » Rethymnon » Bali

ussen Rethymnon (op 30 kilometer) en Heraklion (op 50 kilometer) is aan de gelijknamige baai het heerlijke stadje Bali te vinden. Op de plek waar in de oudheid de stad Astali heeft gelegen kunt u nu heerlijk vakantie vieren. U kunt hier kiezen uit heel veel hotels en appartementen die allemaal gelegen zijn rondom de baai met zijn heerlijke stranden, Bali telt er maar liefst vijf!. Deze standen, drie kiezel en 2 zand, bieden alles wat de toerist maar wil. U kunt er uiteraard heerlijk zonnebaden op een van de vele te huur aangeboden zonnebedden met parasol (ongeveer 5 euro voor de hele dag per persoon). Ook kunt u vanaf deze stranden diverse watersportactiviteiten ondernemen, u kunt er onder andere duiken, zeilen, kanoën, snorkelen, waterscooter rijden, para sailen en bananaboot rijden.

Na een dagje aan het strand is het natuurlijk heerlijk als u de keuze heeft uit een ruim scala aan eetgelegenheden. Wat dat betreft zit u in Bali op de juiste plaats, de restaurants en tavernas rondom de gezellige haven bieden voor elk wat wils. Vooral de visrestaurants van Bali worden als zeer goed ervaren, maar ook voor de overige Griekse keuken zit u in Bali goed. Ook voor het vertier na het avondmaal is er in Bali genoeg te kiezen. Buiten de vele restaurants en tavernas biedt het gezellig centrum van Bali ook een ruime verscheidenheid aan cafeetjes, koffiebarretjes, cocktailbarretjes en disco’s.

Ook voor degene die wat meer van Kreta en Griekenland willen ontdekken is Bali een mooie plaats om de ontdekkingstocht te beginnen. Vanuit het haventje zijn er diverse boot excursies te boeken, zo kunt u onder andere naar Spinalonga (het voormalige lepra-eiland) en het zeer mooie Santorini. Ook zijn er diverse snorkel en duiktrips te boeken vanuit het haventje.

Tevens kunt u vanuit Bali met een huurauto heel makkelijk naar de nabijgelegen dorpjes Panormos en Eleftherna.

Voor de liefhebbers van de Griekse cultuur en geschiedenis is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het klooster van Agios Ioannis Prodromos. Dit, in de laatbyzantijnse periode gebouwde klooster (in de16de eeuw gerenoveerd door de monnik Kafatos), heeft een zeer fraaie fontein en in de kloosterkerk zijn enkele goed bewaard gebleven muurschilderingen te bewonderen.

Voor de wandelaars biedt de directe omgeving van Bali ook heel veel fraaie plekken. Het heuvelachtige landschap met zijn fraaie flora en mooie vergezichten zijn zeker de moeite waard. Een echte uitdaging biedt de wandeling door de wereldberoemde Samaria-kloof die vanuit Bali in ongeveer anderhalf uur rijden bereikbaar is, voor de wandelliefhebbers een absolute aanrader!

Ook zeer de moeite waard is het om een bezoek te brengen aan de Melidoni grot. Deze grot speelt een belangrijke plaats in de Kretenzer geschiedenis. Al vanaf het stenen tijdperk is deze grot bewoond geweest en er zijn dan ook zeer veel voorwerpen gevonden die als het ware een terugblik geven door de Griekse geschiedenis. Een van de dieptepunten uit de geschiedenis van de Melidoni grot is de levende verbranding van 370 dorpelingen door de Turken in 1823. De beenderen van deze mensen zijn te vinden in een van eerste kamers van de grot in de zogenaamde Heldenzaal. Buiten veel interessante geschiedenis biedt de grot ook zeer fraaie stalactieten en stalagmieten. Een bezoek aan deze grot is dan ook een absolute aanrader.

Iets minder uitputtend, maar zeker de moeite waard, is een avondwandeling door het gezellige centrum met zijn haven en vele toeristen winkeltjes. Het is bijna onmogelijk om hier geen leuk souvenirtje voor het thuisfront te vinden.