Home » Rethymnon » Plakias
Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays

Voor de liefhebbers van een leuke strandvakantie is het badplaatsje Plakias aan de zuidelijke kust van Kreta, de ideale vakantiebestemming. Plakias ligt ongeveer 35 kilometer onder Rethymnon vlakbij Preveli en Frangokastello. Van oudsher is Plakias een vissersdorp echter de laatste 30 jaar richt men zich meer en meer op het toerisme. 

Zo als gezegd voor een strandvakantie op Kreta is Plakias de ideale bestemming, de stranden zijn hier uitstekend en talrijk. Plakias heeft een lang zandstrand dat voor een gedeelte (te hoogte van het buurdorp Damnoni) gebruikt word als naturisten strand. Op het strand zijn diverse watersportmogelijkheden, zo kan u er bijvoorbeeld diepzeeduiken. Let bij het snorkelen en het zwemmen op de zee-egels, deze willen zich namelijk nog wel eens verstoppen tussen de rotsen.

 

Plakias is bij de juiste windrichting ook uitstekend geschikt om te surfen, voor de zonaanbidders is het bij deze wind verstandig om het strand van Souda op te zoeken. Hier is het namelijk, door de beschutte ligging, een stuk beter uit te houden bij noordwestelijke wind. U wordt dan niet gezandstraald! Langs het strand van Plakias vindt u diverse gezellige restaurants waar u heerlijke verse vis kan eten. Ook telt Plakias een groot aantal barretjes maar rekent u niet op het bruisende nachtleven van Chersonissos of Malia. Het dorp telt verder een ruim aantal souvenirwinkeltjes en mini-supermarkten waar u alles kan halen wat u tijdens uw verblijf in Plakias nodig heeft. 

Plakias is ook uitermate geschikt om zuidelijk Kreta te ontdekken. Met een huurauto bent u binnen korte tijd bij de Samariakloof om te gaan wandelen maar ook bij Festos.  Festos (phaistos) is na Knossos de grootste Minoische stad op Kreta. Het is de vindplaats van de tot op heden niet ontcijferde Schijf van Festos. U kunt voor een kleine entreeprijs (2011 6 euro) uren lang wandelen door de ruïnes van deze oude stad. U vindt er onder andere een theater, een erts oven en de Tempel van Rea. Een bezoek aan Festos is goed te combineren met een bezoek aan het gezellige badplaatsje Matala!

Vakantie Kreta
autohuur Griekenland