Home » Rethymnon » Sises
NOVASOL Vakantiehuizen in Griekenland
Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays

Prachtig gelegen op een 300 meter hoge bergwand ligt het authentieke dorp Sises. Met zijn bijna 600 tellende inwoners is het er heerlijk rustig, alsof de tijd stil heeft gestaan! Het dorp telt 3 kerken, waarvan Agios Giorgos de grootste en voornaamste is. Er zijn 2 taverne’s, 4 kafenions(Griekse koffiehuizen), een mini-market, een bakker en slager. Het dorp is  omgeven door fruitplantages, zoals sinaasappels, mandarijnen, citroenen en olijfgaarden. Het geneeskrachtige kruid “aladano", oftewel zonneroosje is van oudsher zeker bekend in deze omgeving. Het rijke gom werd door dorpelingen verzameld en o.a. vervaardigd voor parfums. Sises leent zich uitstekend om te wandelen, vanuit het dorp loop je in ruim een half uur naar het mooie strand Alyki. Er staan nog oude pakhuizen en een  stukje verderop ligt het haventje Almyrida.

Achter de bergen van Sises ligt het bekende 17e eeuwse Vosakos klooster dat nog steeds bewoond is en zeer de moeite waard is om te bezoeken. Er staat een prachtige kerk genaamd Timios Stavros oftewel “Het eerlijke kruis".  Jaarlijks wordt er op 14 september het feest van het heilige kruis gevierd. Men komt van heinde en verre om een kaarsje op te steken, sommige dorpelingen gaan te voet door de bergen als een soort bedevaart naar het klooster.

Vanwege de centrale ligging van Sises kun je het hele eiland gemakkelijk bereizen per auto, tevens is er een bushalte.

Enkele plaatsjes die de moeite waard zijn : Panormos, Bali, Fodele met het museum van de beroemde schilder El Greco die daar geboren is. Vanuit Sises kun je direct landinwaarts  richting het bekende plaatjes Axos en Anógia. Heerlijk om er lekker rond te toeren en te genieten van de prachtige omgeving.

In Sises tippen wij  het verblijf van Lianne en Damianos. Zij zijn woonachtig in Sises en verhuren voor slechts 50 euro per dag een ruim 4-kamer appartement met 3 slaapkamers en balkon en  patio, dat van alle gemakken voorzien is. Het appartement heeft bovendien een prachtig uitzicht! .

Ook eens in het fraaie huis van Lianne en Damianos verblijven? Vraag hier onder meer informatie:

autohuur Griekenland