De mooiste dorpen van Kreta

Vakantie vieren: voor de een is dat feesten in de gaafste clubs van Chersonissos – soms nog tot in de vroege uurtjes – en in de middag verder slapen op het strand. En voor de ander is dat vroeg uit de veren en languit op een paradijselijk strand. Of met een goed boek aan het zwembad in je All Inclusive resort. Maar … cultuursnuiven en dwalen door de mooiste dorpen is toch wel écht een feest tijdens je vakantie naar Kreta. We houden vooral van twee vliegen in één klap slaan. Combineer een dag struinen door een dorp met uitwaaien aan zee en languit op het strand. Of zoek de rust op in het groen. We helpen je graag op weg en zetten de mooiste dorpen van Kreta voor je op een rij.

In alle rust op pad in schilderachtig Kritsa

Tijdens je vakantie Agios Nikolaos rijd je binnen een kwartier naar Kritsa. Je eerste vakantie selfie is een feit wanneer je neerploft op een gezellig bankje onder een roze bloemenzee. Achter je staat een wit gekalkt gebouw met de welbekende blauwgeverfde kozijnen en deuren. Aan de thuisbijvers: ra ra waar zijn we? Of zou het I love Kreta shirt het al verklappen? In Kritsa dwaal je door de mooiste straten. En ook heel fijn: het is hier niet zo toeristisch als Agios Nikolaos. Terwijl je in alle rust langs een marktkraam loopt, wapperen de wandkleden en sjaals mee met een heerlijke zomerbries. Tja … een souvenir kopen is altijd een goed idee. Ook wordt het dorp Kritsa omringd door olijfbomen. Dus dat flesje olijfolie gaat ook mee naar huis. 

Het Bali van Griekenland

Bali in Indonesië staat bekend als een waar paradijs, maar het Griekse Bali doet daar zeker niet voor onder. Tijdens je vakantie Rethymnon rijd je binnen een halfuur naar het vissersdorp Bali. En tijdens je vakantie Heraklion doe je daar iets minder dan een uur over. Als visliefhebber ben je hier zéker aan het juiste adres. Neem plaats op een van de terrassen rondom de haven en … smullen maar. Heb je je kleine avonturiers mee op sleeptouw, dan breek je de dag door zandkastelen te bouwen op een van de zes standen die Bali rijk is.

Genieten aan de baai van Georgioupolis

Mooie dorpen aan het water … we kunnen er geen genoeg van krijgen. Georgioupolis is zo’n dorp waar je overdag heerlijk dwaalt door de kronkelige straten. In de middag plof je neer op een van de terrassen op het centrale plein van Georgioupolis. Heerlijk mensen kijken terwijl je nipt van je glas raki. Aan het einde van de middag maak je een romantische wandeling langs de haven. En wat is dat voor een geur? Het is de geur van de vele eucalyptusbomen. Heerlijk! Als je nog nooit een kerk in het water hebt gezien, dan nodigt de witte Agios Nikolaos kerk je uit om hier een kijkje te nemen. Je sluit je dag af met een diner in een van de Griekse traditionele tavernes rondom de baai.

Wandel door het groene Elos

Groen, heel veel groen. Hier en daar prachtige olijfboomgaarden en er heerst een rustgevende sfeer. Welkom in het westen van Kreta in het traditionele bergdorp Elos. Ook hier shop je hier de mooiste souvenirs − en vaak ook lokaal geproduceerd. Dit maakt het extra speciaal. Als je nog geen raki en honing hebt gescoord, dan krijg je hier nog een kans. Ook vind je hier vele wandelpaden, dus trek je wandelschoenen aan en adem de Kretenzische buitenlucht in. Na je wandelavontuur door het groen wandel je zo door naar het gezellige dorp. Samen smul je van de lekkerste mezedes, Griekse tapas. Mmm …