Home » Chania » Agia Roumeli
GOGO jongerenreizen

Agia Roumeli is vooral bekend doordat het dorp het eindpunt vormt van de wereld beroemde Samariakloof.

Vele toeristen komen er dan ook dagelijks bijkomen van de inspannende wandeling door deze kloof. Echter nadat de laatste boot , een ander manier van vervoer is er niet van en naar Agia Roumeli, vanuit het kleine haventje is vertrokken keert de overweldigende rust terug in het authentieke Kretenzer dorpje.  U moet dan ook niet in Agia Roumeli zijn als u ’s avonds nog tot in de late uurtjes in een cafeetje of discotheek wilt verblijven. Wilt U echter genieten van de absolute rust , dan zit u in Agia Roumeli op u plaats. ’s Avonds kan u hier fantastisch wandelen over de geheel verlaten stranden en kijkend naar de prachtige sterrenhemel zal u zich helemaal alleen wanen.  

Voor de liefhebbers van lange wandelingen door de natuur is Agia Roumeli een top bestemming. U kan hier uren lang door het ruige berglandschap wandelen. Niet alleen door de Samariakloof maar bijvoorbeeld ook naar de oude Byzantijnse kapel van Agios Pavlos aan de oostkant van het dorp. Heeft u even geen zin om te wandelen dan kan u bij Agia Roumeli ook heerlijk duiken en/of snorkelen.Ook is het mogelijk om met de boot een uitstapje te maken naar Skafia, Loutro en Palechora, al zal u dan wel met de plaatselijke bevolking moeten onderhandelen.

Veel tavernas zijn er niet in Agia Roumeli maar de paar die er zijn zullen u niet teleurstellen. Vooral de sfeer en vriendelijke bediening zal u eenmaal terug in Nederland doen terugverlangen naar Agia Roumeli.

Wij hebben helaas geen Nederlandse touroperators kunnen vinden die reizen aan bieden naar Agia Roumeli maar we willen u deze mogelijkheid niet onthouden. Daarom hebben wij een accommodatie opgezocht waar u zelf eenvoudig via internet kunt boeken:

Agia Roumeli hotel