Home » Chania » Falasarna

Aan de westkust van Kreta ligt Falasarna en is net als het in het zuiden gelegen Elafonisi populair bij vele vanwege de prachtige stranden en de heldere turkooisblauwe zee. Het bestaat uit verschillende zandstranden van verschillende lengte, allemaal met uitzicht op het westen (waardoor het een prachtige plek is om de zonsondergang vanaf te bekijken). De zee is over het algemeen erg schoon en met mooie kleuren vanwege de zandbodem.

Omdat de grond langs de kust zeer vruchtbaar is, zijn er de afgelopen 20 jaar veel kassen gebouwd en daardoor is Falasarna, vooral van bovenaf gezien terwijl je de heuvel afrijdt, niet meer zo mooi als het ooit was. Maar eenmaal op het strand zul je hier niets meer van merken.

De baai van Falasarna heeft dan ook een van de beroemdste stranden in Griekenland en is bekroond als het beste strand van Kreta en in het verleden is uitgeroepen tot een van de 10 beste stranden van Europa. Falasarna overspant een groot gebied en bestaat eigenlijk uit vijf opeenvolgende stranden, waarvan de twee meest centraal gelegen de meest favoriete zijn.

Het zand in Falasarna is witachtig, waardoor het water een tropische kleur krijgt. Hiervoor heb je wel geluk nodig want dit is alleen zo al de wind niet uit het westen komt. Maar heb je dit geluk dan zal je betoverd worden door het strand en het turquoise water.

Het hoofdstrand van Falasarna wordt Pachia Ammos (Grof Zand) genoemd. Het is een exotisch strand met een lengte van 1km en een breedte van 150m. Dit strand trekt de meeste bezoekers van het gebied, maar vanwege de lengte lijkt het nooit te druk. Het strand biedt parasols en een paar snackbars en cafés waar u voedsel en water kunt krijgen. Er zijn ook diensten voor watersporten en beachvolleybalvelden.

TIP: Rij helemaal door tot het einde (rechterkant) en mijdt het strand met de parasols.

De tavernes en het strand zijn veel mooier en je betaald ook nog een veel schappelijkere prijs

(2 frappe a 4,50).

Pachia Ammos- Photocredits Noel Theys

Er is nog een lang strand ten noorden van het hoofdstrand met een lengte van 800 meter, identiek aan het hoofdstrand, dat is opgedeeld in verschillende kleinere stranden. Deze baai is in tweeën gedeeld door een zandduin en enkele rotsen. Het strand is rustiger dan Pachia Ammos en biedt geen faciliteiten. In de omgeving is er de kapel van Agia Paraskevi en een bron met zoet water.