Vakantie Kreta

Analipsi is een leuk dorpje aan de noordkust van Kreta. Het ligt vlakbij het in Nederland zeer bekende Chersonissos, Koutouloufari en Gouves. Analipsi is er redelijk in geslaagd om onder de radar te blijven van het massatoerisme, al is er uiteraard een zomerse toestroom. Je vindt o.a. er een gezellig pleintje waar je heerlijk en bovenal gezellig kan eten. Ook vind je langs de doorlopende weg, die voor een groot deel langs het strand loopt, volop eetgelegenheden.

Stranden bij Analipsi

Vanaf Analipsi volgt een vlakke, verharde weg bijna 2 kilometer de lijn van de kust. Het biedt toegang tot de lange zand- en kiezelstranden en het satijnblauwe water van het gebied. Voor zacht zand hoef je echter niet ver te gaan. Recht voor het dorp markeert een kleine blauw-wit geschilderde kerk het begin van Lyttos Beach (ook wel Analipsis beach), dat vanaf hier naar het oosten uitrolt. In het westen daarentegen is de kust rotsachtiger en beter geschikt voor rustige wandelingen onder de schaduw van tamariskbomen.

Lekker ontspannen

De restaurants en taverna’s zijn talrijk en gevarieerd. Er is een mooi stadsplein, met een stervormig versierde stoep en een enorme palm in het midden. Ook vindt je er verschillende aangrenzende zijstraten waar diverse leuke winkeltjes te vinden zijn. Langs de weg bij het strand, vind je vele taverna’s met uitzicht op zee. Deze weg loopt over een afstand van bijna twee kilometer langs het water en biedt toegang tot de mooie stranden van het gebied en de bijbehorende wateractiviteiten.

Bezienswaardigheden in de buurt van Analipsi

Een van de voordelen van het dorp is de nabijheid van enkele van de bekendste bezienswaardigheden van Kreta. Het is ongeveer 20 minuten rijden naar de hoofdstad van het eiland, Heraklion, waar historische overblijfselen een 15e-eeuws Venetiaans fort te vinden zijn. Ook de beschilderde zuilengalerijen en mozaïekvloeren van het 5 kilometer zuidelijker gelegen Paleis van Knossos getuigen van het rijke verleden van het eiland. En als je in Analipsi verblijft is het een aanrader wat tijd vrijmaken om het Lassithi-plateau te verkennen, 30 minuten rijden landinwaarts. Het is een regio met sinaasappelboomgaarden, wijngaarden, kloosters en niet te vergeten de fraaie grot van Psychro.

Accommodatie tip:

Villa Adriana appartmenten

Villa Adriana bied je in een mooie rustige omgeving midden tussen de olijfbomen de vakantie van je dromen. Geniet van een glaasje wijn bij de ondergaande zon van het echte Griekse leven. Zie je zelf al zitten?

Het strand is op ongeveer 800 meter van het appartement, waar zonnebedjes en parasols te huur zijn. Ook een heerlijk drankje en hapje zijn mogelijk als je geniet op het strand.

Villa Adriana bied je veel mogelijkheden en privacy. Heerlijk rustig aan de rand van het dorp, op je eigen terras een hapje en drankje doen. Genieten van de ondergaande zon met een flesje wijn en Griekse muziek… wat wil een mens nog meer!

Meer appartementen:

Booking.com