Vakantie Kreta

Atsipopoulou, een oase van rust onder de rook van Rethymnon.

Op een kleine 5 kilometer vanaf het centrum van een van Kreta’s bekendste plaatsen, Rethymnon, vind je het rustige Atsipopoulou. De naam Atsipopoulou komt voort uit het Arabische “Chatzip” wat zich laat vertalen als portier of bewaker. In sommige oude documenten komt het dorp voor als “Chatzipopoulo” wat weer verbasterd is naar de huidige naam. Atsipopoulou is door zijn strategische ligging door de eeuwen heen het toneel geweest van vele gevechten. In 1866 is Atsipopoulou door de Ottomaanse bezetters met de grond gelijk gemaakt. Gelukkig zijn er nog veel fraaie huizen vanuit de Venetiaanse periode bewaard gebleven en vele daarvan zijn zeer goed gerestaureerd. Lopend door de vele smalle straatjes kom je dan ook nog vele fraaie staaltjes van de Venetiaanse architectuur tegen. Lopend door Atsipopoulou kan je overigens zomaar worden binnen gevraagd door een van de bewoners om kennis te maken met de typische Kretenzer gastvrijheid!

Atsipopoulou is tegenwoordig een snelgroeiende “voorstad” van Rethymnon waar je eigenlijk van alle gemak voorzien bent. Naast een aantal supermarktjes, een bakkerij, een apotheek, een aantal winkels en een gezellige bar zijn een aantal kleine tavernes waar je voor heel weinig heel goed kan eten. In een van deze tavernes, op de hoek vlak bij een monument, vind je geen menukaart maar eet je in feite mee met de eigenaar en zijn vrouw! Een aanrader! Wil je meer keus qua restaurants, cafés en barretjes dan kan je vanuit Atsipopoulou in 10 minuten in het centrum van een van Kreta’s gezelligste steden, Rethymnon zijn. Aanrader van KretaGriekenland.nl: To Pigadi waar chef-kok Harris Pavlakis de heerlijkste gerechten tevoorschijn tovert.

Verblijven in Atsipopoulou, Kreta

In Atsipopoulou kan je verblijven in een aantal fraai gerestaureerde Venetiaanse huizen. Een van de mooiste van deze gerestaureerde Venetiaanse huizen is Casa dell Aristea. Deze gerenoveerde villa wordt gerund door de zeer gastvrije Linda Papalexaki. Geholpen door haar familie heeft zij een omgeving gecreëerd waarin je, je zeer welkom zult voelen. De fraai ingerichte kamers zijn in zeer goede staat en de uitstekende bedden garanderen een goede nachtrust. Ben je nog niet voldoende uitgerust dan kan je na een perfect ontbijt verder bijkomen aan het kleine maar zeer mooie zwembad.  

Verblijven in een boomhut?

In Atsipopoulou kan je tegenwoordig overnachten in een heuse boomhut! Stoldi Mou Treehouse is een zeer compleet ingerichte boomhut waar je letterlijk tussen de boomtakken kan overnachten. Wie wil dat nu niet?

Meer informatie? Kijk eens hier

Meer accommodaties:

Booking.com