Vakantie Kreta

Op een kleine 25 kilometer van het bruisende en gezellige Rethymnon vind je het kleine dorpje Perama. Dit dorp is het bekend door de vlak buiten het dorp liggende Melidoni grot. Een bezoekje aan deze grot is zeer de moeite waard. Naast de grot zelf waar je een fraaie hoeveelheid indrukwekkende stalactieten en stalagmieten vindt is het uitzicht van de kleine taverne bij de ingang van de grot zeer fraai. In de grot vind je ook een kleine kapel ter ere van de ruim 370 mensen die hier in 1823 door de Turken werden gedood.

De bewoners van Melidoni en omgeving speelde in de jaren van de Turkse bezetting een belangrijke rol in het verzet. Hierdoor waren ze telkens het doelwit van Turkse wraakacties. Om aan deze wraakacties te ontkomen verstopte de bevolking zich telkens in de grot. Zo ook in november 1823. De Turkse troepen wisten dit keer echter waar de bevolking zich had verstopt en omsingelde op bevel van de bevelhebber, Hoessein Pasja, de grot en eisten de overgave. Deze overgave werd genegeerd en daarop besloten de Turken de grot aan te vallen. Deze eerste aanval werd afgeslagen en 24 Turken werden hierbij gedood. Uit woede over dit verlies van manschappen gaf Hoessein Pasja het bevel om de grot af te sluiten met brandend materiaal. Daarnaast werd ditzelfde brandende materiaal ook de grot in gegooid. Het verschrikkelijke gevolg van deze actie was dat alle 370 mensen in de grot door zuurstofgebrek om het leven kwamen. Nog ieder jaar komen er vele Kretenzers naar de kapel in de grot om dit drama te herdenken.

Accommodatie tips in Perama

Villa Adonis

Villa Adonis is een geschakelde villa met twee slaapkamers voor vier personen waarbij uitgebreid kan worden naar zeven personen. Je hebt er een gezellige woonkamer, een grote keuken die volledig ingericht is en twee badkamers. Op de vide is een werkruimte.

Rondom het huis is een zeer ruim terras aangelegd met een grote pergola voor de nodige schaduw en natuurlijk een royale tafel en stoelen waar je heerlijk zit of het nu een lekker ontbijt aan het begin van de dag is of tot laat in de avond met een glas wijn.

Suite of light rooms

Suite of light rooms ligt in Perama op Kreta. Het heeft een patio en uitzicht op de tuin. Deze accommodatie met airconditioning ligt op 46 km van Georgioupolis.

Het appartement beschikt over 2 slaapkamers, een flatscreen-tv met satellietzenders, een uitgeruste keuken met een magnetron en een koelkast, een wasmachine en 1 badkamer met een douche.

Het appartement beschikt over een terras. Gasten van de lichte kamers kunnen wandelen in de buurt of genieten van de tuin.

Meer informatie? Kijk eens hier

Meer accommodaties:

Booking.com