Vakantie Kreta

Het strand van Kalypso ligt in het zuiden van Rethymnon, 31 km van de stad, tussen het dorp Plakias en het strand van Preveli. Het is een smalle inham van ongeveer 100 meter lang die is gevormd tussen enorme verticale rotsen. De baai eindigt bij een klein zandstrand van 2 meter breed. De baai wordt Karavos genoemd, maar velen noemen het de “Pirate’s Fjord” omdat de kleine baai tijdens de Byzantijnse tijd als schuilplaats voor piraten werd gebruikt.

Het water is zo helder dat het zicht en de helderheid van bovenaf verbluffend zijn – je kunt elk detail in de zeebodem onderscheiden. De kleur verandert afhankelijk van de diepte. Op sommige plaatsen is het diepblauw en op andere blauwgroen. De zeebodem is rijk aan leven en ideaal om te snorkelen. Het strand is vrij beroemd en veel mensen komen om foto’s te maken van dit unieke landschap, maar ook om te zwemmen in de indrukwekkende baai. Het strand van Kalypso of Karavos is zeker een van de beste plekken om te zwemmen en snorkelen op Kreta.

Net boven het strand is er een toeristenresort, dat parasols en ligbedden op de gladde oppervlakken van de rotsen heeft geplaatst. Verwijzingen naar de baai bestaan ​​al sinds de oudheid. Volgens de mythologie verbleef Odysseus op zijn weg terug naar Ithaca daar 7 jaar, betoverd door het landschap en door de schoonheid van koningin Calypso. Om het strand te bereiken moet je een van de twee wegen volgen die starten vanuit het dorp Dimoni. Er is geen openbaar vervoer, dus je moet zelf rijden of een taxi nemen.

Accommodatie tip

Kalypso Cretan Village Resort & Spa

Dit 4-sterrenhotel heeft een unieke en schitterende ligging ingeklemd tussen de Middellandse Zee en hoge verticale, overhangende rotswanden waar via een verborgen zeearm, die vroeger door piraten als schuilplaats werd gebruikt, het zeewater binnenstroomt om te eindigen op een klein zandstrand.
Bij aankomst waan je je direct in een andere wereld. De vrolijke kleuren van de gebouwen steken scherp af tegen het rotsdecor en de palmbomen geven je misschien wel hét ultieme vakantiegevoel. Plof neer op een ligbedje, duik in één van de mooie zwembaden, geniet van het fantastische uitzicht op zee en neem eens een duikles om de bijzondere onderwaterwereld te ontdekken. De unieke locatie leent zich perfect voor spannende sporten. Wat dacht je van klimmen, abseilen, wandelen, mountainbiken en een volop genieten van traditioneel Grieks eten en entertainment.