Home » Rethymnon » Agia Galini

Het gezellige vissersdorpje Agia Galini, in het zuiden van Kreta, is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populaire badplaatsen op Kreta. Ondanks het feit dat Agia Galini steeds drukker is geworden, vindt u er nog steeds de rust die past bij zijn naam, die vertaald uit het Grieks Hemelse vrede betekend.

Agia Galini is gebouwd in de bergen en heeft een fraaie haven, waar omheen het leven zich afspeelt. Het centrum telt vele restaurants, barretjes, een discotheek en natuurlijk ook diverse toeristen-/ souvenirwinkels. Ook vindt u hier diverse faciliteiten zoals een aantal pinautomaten, een apotheek, een huisartsenpost, een postkantoor en een aantal supermarktjes. Het centrum is zeer gezellig en ademt nog een echte Griekse sfeer uit.

Voor de strand liefhebbers is het goed toeven in Agia Galini. Het kiezelstrand heeft diverse faciliteiten en is door zijn natuurlijke ligging beschermd van de wind. Tevens is het, doordat het langzaam in zee afloopt veilig voor kinderen. Het voordeel van Agia Galini is dat er dagelijks diverse boten uitvaren die de toeristen naar de omliggende stranden brengen (uiteraard wel tegen betaling). Zo kunt u bijvoorbeeld naar het, volgens vele mooiste strand van Kreta, het palmenstrand van Preveli of het strand van Agios Giorgos. Tevens zijn er dagelijks diverse snorkeltrips te maken vanuit de haven. Ook op het strand van Agia Galini zelf kan u diverse watersportactiviteiten ondernemen, maar u kunt natuurlijk ook simpelweg genieten van de zon op een van de zonnebedden (5 euro voor twee inclusief parasol).  

Ook voor het ondernemen van dagtrips zit u in Agia Galini op de juiste plaats. U kunt hier vandaan namelijk zeer eenvoudig naar Kreta's beroemdste kloof,de Samariakloof, of naar de Idaion Andron grot. Deze grot wordt door vele gezien als de geboorte plaats van Zeus! U kunt in deze uitzonderlijk mooie grot worden rondgeleid door een gids die u o.a. zal leiden langs diverse stalactietenfiguren ( Zeus, Hera en Athena) en de bekende Mantel van Zeus. Deze mantel bestaat uit een aantal stalactieten boven een meertje. In dit meer zou Zeus dagelijks in bad zijn gegaan. Een aanrader!

Ook een bezoek aan het beroemde Arkadi klooster mag niet op uw to see-lijstje ontbreken. Dit klooster is het symbool van de Kretenzer vrijheidsstrijd. In dit indrukwekkende en zeer fraaie klooster werden in 1866 900 mannen, vrouwen en kinderen door de Turkse bezetters vermoord. Het, in de vorm van een fort gebouwde, klooster telt o.a. een museum en een goed gerestaureerde kerk uit 1587. Een absolute must als u uw bezoek aan Agia Galini en Kreta wil verrijken met een stuk informatie over de Kretenzer geschiedenis!

Bent u een liefhebber van wandelen, dan kunt u buiten een bezoek aan de al eerder genoemde Samariakloof, ook eens een wandeling maken door de bergen nabij Agia Galini. U zult versteld staan van het uitzicht over zee en de rijke flora van het gebied. Vooral wanneer u in het voorjaar naar Agia Galini gaat is dit de moeite waard.

Verblijftip: Villa Amphora