Home » Lassithi » Mirtos
Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays

Mirtos, de parel van zuidelijk Kreta!

In het zuidoosten van Kreta vindt u het pittoreske Mirtos (Myrtos). Volgens vele Kretaliefhebbers is dit een van mooiste plaatsen van heel Kreta. Wanneer u Mirtos binnenkomt, ziet u al meteen waarom. Het levendige dorpje heeft, ondanks de onvermijdelijke aanpassingen aan de jaarlijkse toeristen stroom, veel van zijn authentieke charme behouden. Mirtos heeft niet het drukke, soms overvolle uitgaansleven zoals de noordelijk gelegen badplaatsen als Malia en Chersonissos. Er zijn in Mirtos echter meer dan voldoende gezellige taverna’s te vinden. Een gezellige avond met lekker eten, heerlijke lokale dranken en vaak ook spontane live muziek is dan ook gegarandeerd. De meeste taverna’s vindt u aan de kleine boulevard, waar u ’s avonds een mooi uitzicht heeft over de fraaie Libische zee. Maar vergeet ook zeker de kleine gezellige restaurantjes en barretjes in het dorp niet! Naast de onmisbare eet- en drinkgelegenheden beschikt Mirtos ook over een kleine hoeveelheid winkels. Zo zijn er o.a. twee slagers, een bakker, een groentehandel en natuurlijk de onvermijdelijke supermarktjes en toeristenwinkels. 

Iets wat Mirtos bijzonder maakt is zijn de gezellige straatjes met de typisch Griekse blauwwitte huisjes met een uitbundige hoeveelheid aan groene, bloemrijke planten. Iets anders wat opvalt, en dit zie je niet in veel dorpen, zijn de opgehangen trossen met tomaten. Deze lijken u haast uit te nodigen om ze op te eten. In het dorp alleen al kan u zich dagenlang vermaken maar Mirtos heeft nog veel meer te bieden. Zo is er een heerlijk lang zwartgrijs zandstrand waar u heerlijk kan genieten van de Mediterrane zon. Ook is het strand van Mirtos uitermate geschikt om te duiken, snorkelen en natuurlijk gewoon te zwemmen.

Bent u wat sportiever aangelegd dan kan u gaan wandelen in de nabij gelegen Sarakinaskloof. Deze kloof, op ongeveer vijf kilometer van Mirtos, is veel minder lang als de beroemde Samariakloof maar zeker de moeite waard. De Sarakinaskloof is op diverse plaatsen zeer nauw en hoog, op deze plekken voelt u zich dan ook heel klein en nederig. De wandeling valt qua zwaarte nog best mee, al moet u op sommige plaatsen nog wel een beetje klimmen. Een wandeling door de Sarakinaskloof is echt een must voor de wandel- en natuurliefhebbers onder u. Let wel op dat u deze wandeling niet gaat proberen te doen wanneer het regent of in de maanden januari tot april, dit vanwege respectievelijke de gladheid en het vele water.

Een andere zeer interessante bezienswaardigheid is de Diktaion Antron-grot. Diktaion Antron is een van de vele plaatsen op Kreta, die een belangrijke rol speelde in de Griekse mythologie. Daarnaast is het met zijn vele stalactieten en stalagmieten een heel bijzondere plek om eens te bewonderen. De eerder genoemde wandeling door de Sarakinaskloof en een bezoek aan de Diktaion Antrongrot zijn echter maar twee van de vele bezienswaardigheden die u tijdens uw verblijf aan het prachtige Mirtos kan bezoeken. Met een huurauto kan u vanuit Mirtos namelijk vrij eenvoudig vele andere bezienswaardigheden gaan ontdekken. Onder andere Knossos (wel iets langer rijden), Vasiliki, Gournia, Lato en Mochlos zijn vanuit Mirtos eenvoudig te bezoeken. Ook een bezoekje aan het nabijgelegen Pefki is een absolute aanrader. Voor strandliefhebbers is er ook veel moois te vinden, zo kan je bijvoorbeeld makkelijk met de boot naar het paradijselijke eilandje Chrissi *vanuit Ierapetra). Voor liefhebbers van mooie kloosters mag dan weer Moni Kapsa niet ontbreken op de to do list. Kortom veel te zien en doen in en rondom Mirtos!

Vakantie Kreta
NOVASOL Vakantiehuizen in Griekenland