Vakantie Kreta

Dit dorpje ligt op ongeveer 8 km van de stad Rethymnon en een kleine 4 km van de baai van Rethymnon. Loutra is vrij gemakkelijk te vinden doordat het aan de hoofdweg van Pigi naar Arkadi ligt. Vervolgens rij je nog 1,5km het binnenland in. Hoe dichter je bij Loutra komt, hoe meer olijfboomgaarden te zien zijn en dat geeft je een mediterrane sfeer.

Loutra is een klein, middeleeuws dorp met Venetiaanse invloeden. Dit is nog goed te zien aan de bouw van sommige huizen. Het dorpje heeft gezellige smalle straatjes waar de altijd prachtig gekleurde bougainville tegen de gevels van de huizen groeit. Als je door dit dorpje wandelt, kom je een aantal winkeltjes en een bakker tegen. Wat wellicht interessant is om te bezoeken is het huis van Ilias Spantidakis, ook bekend als Louis Tikas. Ilias werd hier in 1886 geboren. Ilias verdedigde de rechten van de mijnwerkers in Amerika en werd uiteindelijk in 1914 doodgeschoten.
Breng een bezoek aan de oude oliemolen (‘Fabrika’) in het dorp. Deze oliemolen werd een paar decennia geleden gebruikt voor het maken van olijfolie. Verder vind je in het dorp een middeleeuwse fontein.

In de directe omgeving van Loutra vind je genoeg kerken. Het Arkadi klooster is zeker een bezoek waard. Ook de Agios Dimitrios kerk ten westen van Loutra is een bezoekje waard. Deze kerk is gebouwd in de Midden-Byzantijnse periode (eerste helft van de 11e eeuw) en hier vind je nog veel oude fresco’s.

Het dorp heeft zijn naam te danken aan de baden (in het Grieks Loutra) die helaas verdwenen zijn.

Accommodatie tip:

Loutra Resort

Het Loutra Resort biedt directe toegang tot de bergen, het platteland en de zee. Het beschikt over een zonneterras en buitenzwembaden voor volwassenen en kinderen. Deze accommodatie met eigen kookgelegenheid beschikt over gratis WiFi. De appartementen zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv en een balkon met uitzicht. Er is ook een volledig uitgeruste keuken met een koelkast, een waterkoker en een vaatwasser. De eigen badkamers zijn uitgerust met een bad en een haardroger. Andere faciliteiten zijn een ticketservice, een excursiebalie en een bagageopslag.

 

Meer accommodaties in Loutra

Booking.com