Home » Lassithi » Schinokapsala

Schinokapsala, rust en authenticiteit in Zuid Kreta!

Schinokapsala is een rustig bergdorp in zuid Kreta. Gelegen op 400m hoogte, gebouwd tegen een bergflank, biedt het een fantastisch panorama over de zee en de omringende bergen. Het leven is er eenvoudig en soms lijkt het dat de tijd er is blijven stilstaan. Wil je proeven van dit nog authentieke dorp, dat zit je hier op je plaats.

Geen massatoerisme, enkel een klein cafeetje in het dorpscentrum. Een typisch “cafenion’ onder de druivenranken. Daar kom je de bewoners tegen en ook af en toe een toerist. Een ideale plek voor rustzoekers en wandelaars. De natuur bestaat vooral uit olijfgaarden, wilde planten en kruiden. Kris- kras lopen er paadjes, wat uitnodigt tot het maken van lange en afwisselende wandelingen.

Schinokapsala is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van dit gedeelte van Kreta. Ga bijvoorbeeld eens wandelen door de Sarakina Kloof, je vindt deze vlakbij Mirtos (ongeveer 45 min rijden) of bezoek Moni Kapsa. Ook een bezoekje aan het bergdorpje Pefki is aan te raden.

De zee ligt op 6 km afstand, daar vind je, naast tal van kleine strandjes en baaitjes ook restaurants en kleine winkels. De dichtstbijzijnde grotere stadjes Ierapetra (22 km/30min) en Makrigialos (13 km/20min) bieden wat meer toerisme. Hier zijn ook meer restaurants, bars en toeristenwinkeltjes te vinden.