Vakantie Kreta

Schinokapsala, rust en authenticiteit in Zuid Kreta!

Schinokapsala is een rustig bergdorp in zuid Kreta. Gelegen op 400m hoogte, gebouwd tegen een bergflank, biedt het een fantastisch panorama over de zee en de omringende bergen. Het leven is er eenvoudig en soms lijkt het dat de tijd er is blijven stilstaan. Wil je proeven van dit nog authentieke dorp? Dan zit je hier helemaal goed!

Geen massatoerisme, enkel een klein cafeetje in het dorpscentrum. Een typisch “cafenion’ onder de druivenranken. Daar kom je de bewoners tegen en ook af en toe een toerist. Een ideale plek voor rustzoekers en wandelaars. De natuur bestaat vooral uit olijfgaarden, wilde planten en kruiden. Kriskras lopen er paadjes, wat uitnodigt tot het maken van lange en afwisselende wandelingen.

Schinokapsala is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van dit gedeelte van Kreta. Ga bijvoorbeeld eens wandelen door de Sarakina Kloof, je vindt deze vlakbij Mirtos (ongeveer 45 min rijden) of bezoek Moni Kapsa. Ook een bezoekje aan het bergdorpje Pefki is aan te raden.

De zee ligt op 6 km afstand, daar vind je, naast tal van kleine strandjes en baaitjes ook restaurants en kleine winkels. De dichtstbijzijnde grotere steden Ierapetra (22 km/30min) en Makrigialos (13 km/20min) bieden wat meer toerisme. Hier zijn dan ook meer restaurants, bars en toeristenwinkeltjes te vinden.

Accommodatie tip in Schinokapsala

Natuurhuisje op Kreta

Dit natuurhuisje is een rustig, authentiek, vakantiehuis middenin de olijfgaarden aan de rand van het bergdorp Schinokapsala. Het heeft een grote tuin en fenomenaal uitzicht op de omliggende bergen en op de zee. Het huis is volledig alleenstaand zodat er veel privacy is. Buiten is er een groot, gedeeltelijk overschaduwd terras op het zuiden gericht en een tuin op drie niveaus. Hier heb je een prachtig uitzicht op de zee en op glooiende heuvels met veel olijfbomen en wilde planten. Tussen twee heuveltoppen is het eiland Chrissi te zien.