Vakantie Kreta


Op een kleine 7 kilometer ten zuidoosten van Rethymnon vind je Giannoudi. Dit zeer rustige dorp staat vooral bekend om de toren bij de ingang van het dorp. Deze toren telt 3 verdiepingen en schijnt het huis te zijn geweest van een plaatselijke heer. Het zou rond het einde van de 17e of het begin van de 18e eeuw gebouwd zijn. De vroegst gedocumenteerde verwijzing naar het dorp dateert echter al uit 1577.

Vanuit Giannoudi kan je vrij eenvoudig een groot deel van Kreta ontdekken. Je bereikt met je huurauto namelijk vrij snel o.a. het bruisende Rethymnon, het fraaie klooster van Arkadi, het prachtige strand van Preveli of de mooie Melidoni grot.

Accommodatie tips in Giannoudi

Villa Kostas

Villa Kostas is een authentiek groot Grieks huis dat uit steen is opgebouwd. Het huis ligt rondom een binnentuin met exotische, hoge bomen en heeft een privézwembad met een apart kinderbadje, een vijvertje en een aparte BBQ-ruimte in de hoek van de tuin. Het huis is 200 jaar oud en is zeer smaakvol opgeknapt. De grond van het huis is ommuurd waardoor het leven in dit huis zich afspeelt aan de binnenzijde. Het huis heeft aan de andere kant in de tuin een trap die je naar een aparte studio brengt.

De tuin is prachtig, net een klein paradijsje. Er staan ligbedden en parasols.
Het eten zal hoofdzakelijk op de BBQ klaargemaakt worden. De BBQ ruimte heeft een grote overdekte zithoek waar je heel gezellig met elkaar kan eten.
Dit huis is ideaal voor een groot gezin of voor meerdere families samen.

Meer informatie? Kijk eens hier!