Bijzondere accommodatie op Kreta

Iedereen wil tijdens zijn vakantie wel eens iets bijzonders ervaren, toch? In deze serie blogs zal ik proberen een aantal van de meest bijzondere accommodaties op Kreta te benoemen. Als eerste in de reeks ook wel meteen een van de meest bijzondere accommodatie die ik op Kreta ben tegengekomen: Aspros Potamos bij Makrigialos.

Aspros Potamos is een 300-jaar oud gerestaureerd pension midden in de zeer mooie gelijknamige vallei. Deze zeer bijzondere accommodatie in zuid Kreta wordt gerund door de vriendelijke Myrto. Wat Aspros Potamos zo bijzonder maakt is dat je er nog een echte authentieke Kretenzische sfeer proeft. Tegelijkertijd krijg je er een beetje het idee dat je je op een filmset bevind. Iemand beschreef het als iets als The Hobbit of Lord of the Rings. Aarde tinten en kleine kruip door, sluip door paadjes. Net als de dorpjes die je ziet in deze films. Vond het zelf geen gek vergelijk. Gelukkig verder geen enge Orks of trollen tegengekomen maar alleen de heerlijke gastvrijheid die je op zo veel plekken op Kreta zal ervaren.

Ongestoord genieten

Om de traditionele sfeer van de woningen te behouden is er geen elektriciteit. Kaarsen en olielammetjes zorgen voor verlichting. Er is ook een fotovoltaïsch zonnesysteem geïnstalleerd dat genoeg elektriciteit levert voor elk huisje om een ​​eigen koelkast te hebben, 2 lampen boven de tweepersoonsbedden en licht in de badkamer. Warm water wordt in elk huisje geleverd door een zonneboiler. Verwacht dus geen luxe of hotelservice en je telefoon zal ook niet heel goed werken maar laten we eerlijk zijn daar kunnen we best wel even zonder.

Het onbijt is op aanvraag en zeker ook de moeite waard. Voor het avondeten kan je afdalen naar de kust naar het gezellige Makrigialos of naar een van de tavernes in het vlakbij gelegen bergdorpje Pefki. Ook kan je iets lekkers halen bij de kleine supermarkt in de buurt en gezellig barbecuen. Voor tips over goede tavernes kan je bovendien altijd bij het behulpzame personeel van Aspros Potamos terecht.

Zelf eens in deze bijzondere accommodatie op Kreta verblijven? Kijk dan eens hier!

Door Kevin van Poelgeest, beheerder van de facebookgroep KretaGriekenland/CreteGreece